De 5 SEO trends voor 2023

SEO verandert altijd, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar als je wilt dat je website goed scoort in 2023, moet je jezelf ervan bewust zijn dat in het nieuwe jaar deze vijf punten cruciaal gaan zijn voor jouw rankings. Dus lees verder om erachter te komen wat het komende jaar in petto heeft voor SEO!

De SEO trends voor 2023

  1. SEO is nog steeds relevant in 2023
  2. Mobile-first: focus je op mobiele gebruiker
  3. Visueel zoeken gaat een belangrijke rol spelen
  4. Schema-opmaak van je pagina’s
  5. De content blijft het belangrijkste aspect van SEO

SEO is nog steeds relevant in 2023

SEO is niet op een verdwijnend pad en dit zal in 2023 alleen maar meer bevestigd worden. SEO trends laten een spectaculaire groei en verandering in SEO-strategieën zien; technische SEO, mobile SEO, visual search SEO, video SEO en het gebruik van kunstmatige intelligentie gaan allemaal de SEO-wereld op scherp houden in 2023. Sommige van deze trends zijn al afkomstig vanuit het voorgaande jaar zoals videomarketing en mobile SEO.

Elke marketeer weet dat SEO nog steeds van invloed is op de manier waarop zoekmachines websites resultaten weergeven. SEO blijft dus relevant voor bedrijven die willen dat hun website hoog scoort bij zoekresultaten, je online aanwezigheid op peil wilt houden of wilt uitbreiden, moet je doorgaan met SEO in 2023.

Mobile-first: focus je op mobiele gebruiker

Een andere SEO trends voor 2023 is het verder optimlaiseren op mobiele gebruikers. Zorg ervoor dat je website en content optimaal worden geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. SEO-technieken voor mobiel, zoals het maken van snellere geladen webpagina’s, responsieve ontwerpen en vergevorderde technologieën om te navigeren op een klein scherm – bieden de beste gebruikerservaring voor uw klanten en verbeteren tegelijkertijd SEO-ranglijsten. Door SEO gericht te zijn op mobile first zal jij als marketeer meer succesvol zijn met je SEO-strategieën.

Stijg online boven jouw concurrentie uit

Onlie boven jouw concurrentie uitstijgen door juiste inzet van SEO? Dan is FIVE TWENTY jouw partner. Wij helpen jou met je SEO-strategie voor 2023. Meer info neem contact met ons op.

Visueel zoeken gaat een belangrijke rol spelen

Visueel zoeken is het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen, en dat gaat nog meer zo zijn in 2023. Afbeelding SEO of visuele optimalisatie staan hoog op de lijst met SEO trends voor 2023, waarbij afbeeldingen net zo belangrijk worden als tekst om bezoekers aan te trekken. Weet je afbeeldingen goed in te zetten om klanten te bereiken? Dan zal dit de grootste voordelen opleveren. Als je afbeeldingen op een goede manier gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat je website alle andere websites verslaat in zoekopdrachten. Maak afbeeldingen afgestemd per afzonderlijke webpagina en herinvesteer dan weer in afbeeldingsoptimalisatie om resultaten bovenaan de zoekresultaten pagina’s te behalen! En vergeet nooit-ever-never meer de alt-tags van afbeeldingen in te vullen. Dit is de grootste manier van afbeelding optimalisatie die momenteel door veel websites wordt vergeten.

Schema-opmaak van je pagina’s

Schema-opmaak van je pagina`s is een krachtige SEO-tool voor zowel bedrijven als individuen die ervoor willen zorgen dat hun content moeiteloos wordt gecrawld en geïndexeerd door zoekmachines. In dit snel veranderende digitale landschap, hebben schema-oplossingen de ruimte geboden om actief seo schema`s te maken waarmee je bijna elk aspect van je online aanwezigheid kunt optimaliseren. Er bestaan vele schema checkers waarmee je sterke schema-inhoud kunt maken die gericht is op zoekmachineoptimalisatie. Door schema’s toe te voegen aan pagina’s kun je ervoor zorgen dat zoekmachines eenvoudig langs de inhoud hierin navigeren en efficiënt de cruciale gegevens ervan indexeren. Wil je jouw online content optimaliseren en goed scoren in 2023? Investeer dan in schema-oplossingen voor je pagina!

De content blijft het belangrijkste aspect van SEO

Content blijft een van de essentiële SEO trends voor 2023. Houders van websites moeten letten op hun E-A-T (expertise, authoritativeness en trustworthiness) om ervoor te zorgen dat ze betrouwbare informatie leveren en gecrediteerd worden door zoekmachines. Wat content betreft, is de belangrijkste slagorde: onderscheidend, bruikbaarheid en toegankelijkheid. Lever verfrissende content die mensen interesseert en help je website in te springen op verschillende manieren, als je kans wilt hebben hoog te scoren in zoekmachines.

SEO blijft in 2023 een belangrijke richtlijn voor het meer bezoekers en klanten naar je website toe te trekken. We hebben gezien dat er verschillende trends aan het ontstaan zijn die dit jaar belangrijk kunnen worden voor SEO-marketeers, waaronder Mobile-first, Visueel zoeken, Schema-opmaak van je pagina’s en Content als kern van SEO. Content blijft daarbij de centrale factor: zorg er altijd voor dat je relevante informatie biedt op je website die tegelijkertijd met de juiste zoekwoorden is ingevuld. Benieuwd hoe jouw organisatie deze trends kan toepassen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder om uw website verder te optimaliseren voor 2023.

SEO verandert altijd, en het kan moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden. Maar als je wilt dat je website goed scoort in 2023, moet je jezelf ervan bewust zijn dat in het